Jäseneksi

Practical -ammuntaa voi harjoitella ja kilpailla Suomen ampumaurheiluliiton eli SAL:n alaisissa ampumaseuroissa ja kilpailuissa vain henkilö, joka on merkitty SAL:n ns. "Turvallisten ampujien rekisteriin".
Tähän rekisteriin voidaan merkitä sellainen henkilö, joka on läpäissyt Practical-ammunnan peruskurssiin liittyvän kirjallisen kokeen sekä osallistunut turvallisen aseenkäsittelyn käytännön harjoitteluun sekä harjoittelun päätteeksi läpäissyt turvatestin. Turvatesti ei ole kokemattomalle ampujalle helppo, mutta ei mahdotonkaan.

Jäseneksi voidaan hyväksyä kuka tahansa hyvämaineinen henkilö, joka täyttää seuramme säännöissä määritellyt kriteerit:
"Seuran varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy seuran tarkoituksen ja seuran ja sen kattojärjestön säännöt. Jäseneksi pyrkivän ei saa olla tuomittu ampuma-ase – tai väkivaltarikoksesta.
Jäseneksi pyrkivä hyväksytään ensiksi koejäseneksi. Koeaika kestää 12 kuukautta, jonka jälkeen hallitus päättää jäsenen hyväksymisestä varsinaiseksi jäseneksi tai jäsenen erottamisesta. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta seuran hallitus. Hallituksen hyväksymispäätöksen tulee olla yksimielinen."